New Hope Telephone Cooperative Headquarters

Commercial

The site is in a flood fringe at the corner of the cooperative’s property, bounded on two sides by their existing offices, equipment, and vehicle storage buildings. The building houses the public lobby with teller stations, the dispatch department, management offices, a board /community room, and a break room for all cooperative employees. The lobby walls are economical birch plywood squares and exposed concrete block. The new drive-through teller window is integrated into the lobby’s north wall. The offices use their volume and window sizes to reflect the hierarchy of general and sub managers. They and the community/board room make use of the more private, northern rear exposure.

The exterior walls’ yellow brick ties the new and existing buildings, and its architectural standing seam roof recalls their more industrial metal roofs. The public spaces are expressed on the outside by the dark red synthetic stucco and higher roof. The resulting clerestory windows and their broad overhang bring controlled daylight to the lobby to balance the large north windows behind the tellers. The offices along the buildings southern front have a deep overhang to control the daylight.

© 2019 ARCSPACE STUDIO. All rights reserved. Designed by WPlook Studio